Javna isprika Đermana Senjanovića: Doveden sam u zabludu

ĐERMANO SENJANOVIĆ, novinar Slobodne Dalmacije, danas je uputio javnu ispriku zbog izjave koju je dao u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" urednika Aleksandra Stankovića.

"Ispričavam se cjelokupnoj javnosti što sam u emisiji Nedjeljom u 2 izjavio da je Slobodna Dalmacija Ivici Todoriću prodala prostor od 1.100 metara kvadratnih u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu. Radi se o tome da sam doveden u zabludu, a istina glasi da se Slobodna Dalmacija kao zakupac odrekla tog prostora u korist Agrokora, Tiska i Medie".

Podsjetimo, Ćićo Senjanović za Index je nedavno iznio niz kritika na račun vlasnika EPH-a Ninoslava Pavića te je između ostalih iznio tvrdnju da je Slobodna Dalmaciju, koncernu Agrokor Ivice Todorića prodala spomenuti prostor u Splitu.

Spomenimo također da je splitski novinar u nedjelju gostovao na HTV-u gdje je iznio mišljenje da je Europapress holding (EPH) kupovinom hrvatskih medija zatvorila medijski prostor u Hrvatskoj te dodao kako bi se tim problemom trebala pozabaviti država.

Više o Senjanovićevom gostovanju na HTV-u možete pročitati ovdje.

P.E.N. centar stao iz novinara Slobodne Dalmacije

O problemima oko Slobodne Dalmacije očitovao se i hrvatski P.E.N. centar koji je izrazio zabrinutost za slučajeve novinara Slobodne Dalmacije: Đermana Ćiće Senjanovića, Damira Petranovića, Srđana Kaića i Damira Šarca kojima su povrijeđena elementarna profesionalna prava.

P.E.N. centar je podržao akcije Hrvatskog novinarskog društva koje je upozorilo javnost na probleme Slobodne Dalmacije.

"Zabrana objavljivanja tekstova u kojima se razotkrivaju elementi diktature kapitala znak su limitiranja novinarskih sloboda, a time se direktno krši i Povelja P.E.N.-a", stoji u priopćenju hrvatskog P.E.N. centra koji će "učiniti sve da upozna relevantne instance s problemima koji trenutno pogađaju novinare Slobodne Dalmacije."

I.K.
Foto: BH Dani

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara