Javni apel ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac

RAVNATELJICA vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac danas je u javnom pozivu hrvatskoj javnosti još jednom upozorila na težak položaj te zdravstvene ustanove.

Zbog 337 tisuća kuna duga dobavljač plina ´Prvo plinarsko društvo´ najavilo je da će u ponedjeljak obustaviti opskrbu plinom bolnice, što će u težak položaj dovesti 135 bolesnika na odjelima te zdravstvene ustanove, istaknula je u apelu dr. Bosanac.

Ukupan dug vukovarske Opće bolnice s istekom veljače dosegnuo je oko 17 milijuna kuna. Vlada se obvezala da će do 31. prosinca prošle godine otpisati oko 14 milijuna kuna, no to nije učinila, naglasila dr. Bosanac.

Hrvatske građane i ustanove pozvala je da pomognu vukovarskoj bolnici na žiro-račun te zdravstvene ustanove 393000-1102002237 koji je otvoren u vukovarskoj podružnici Slavonske banke d.d. Osijek.


´Kao što sam 1991. poslala na stotine apela s nakanom da prestanu srpski napadi na vukovarsku bolnicu, tako sam i sada prisiljena ponovno to činiti za spas bolnice´, istaknula je u javnom pozivu dr. Bosanac.

Dodala je kako se nada da će ti apeli doći do mjerodavnih ustanova i osoba koje mogu pomoći vukovarskoj Općoj bolnici da iziđe iz sadašnjih teškoća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara