"Javnosti nije zanimljivo kad visokorangirani državni dužnosnici voze pijani"

AKO JE suditi prema nekoliko posljednjih slučajeva kad su visoki državni dužnosnici vozili u pijanom stanju, politika vladajućih je, blago rečeno, dvolična.

Načelno se predstavljaju žestokim pobornicima odredbe o 0,0 promila, ali kad mediji otkriju da je neki visoki državni dužnosnik vozio alkoholiziran, u Vladi se prave "mutavi".

Posljednji takav slučaj dogodio se prije više od mjesec dana, pri čemu se glavni zapovjednik hrvatskih vatrogasaca Mladen Jurin s gotovo 2 promila alkohola u krvi automobilom zabio u drvo sa službenim Audijem A4.

Iako Policijske uprave diljem Hrvatske svaki dan održavaju press konferencije na kojima izvještavaju o svim težim prekršajima i kaznenim djelima počinjenim u posljednja 24 sata, slučaj visokorangiranog zaposlenika MUP-a Marina Jurina su "zaboravili" spomenuti novinarima.

Javnost je tako o vožnji prvog hrvatskog vatrogasca u pijanom stanju saznala tek nakon anonimne dojave koja je e-mailom pristigla u redakcije hrvatskih medija, a pretpostavlja se da je došla iz redova policije, budući da je u mailu stajalo "Hoće li opet netko od naših kolega dobiti otkaz, kao u slučaju Bandić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Vjesnik, djelatnici ureda za odnose s javnošću MUP-a o vožnji državnih dužnosnika u pijanom stanju nisu izvještavali javnost, unatoč činjenici da redovito izvještavaju o puno lakšim prekršajima, s opravdanjem da "nije riječ o javnosti zanimljivim događajima".

Tako je, punih mjesec dana nakon "pijane vožnje" šefa hrvatskih vatrogasaca, glasnogovornik Vlade koja je Jurina postavila na dužnost, Ratko Maček, samo kazao kako će "Vlada, kad prikupi detaljne informacije, donijeti odgovarajuću odluku."

Hoće li ta Vladina odluka ići u smjeru davanja otkaza anonimnom policijskom službeniku koji je "nestašluk" visokorangiranog MUP-ovca dojavio medijima ili pak čekanja da se priča "potroši", najvjerojatnije nikad nećemo saznati jer Maček, baš kao i nebrojeno puta dosad, samo maže oči javnosti zataškavanjem grijeha vladajućih.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara