Je li HUP-ovac koji je dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja dobio otpremninu?

Je li HUP-ovac koji je dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja dobio otpremninu?
Screenshot: N1 Televizija

GORDANA DERANJA, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, komentirala je na N1 televiziji medijske navode o otpremnini za Bernarda Jakelića. Podsjetimo, on je sredinom ožujka dobio otkaz nakon što ga je više od deset zaposlenica HUP-a prijavilo za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu. Bio je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i direktor regionalnog ureda Osijek i sve demantira. Istraga slučaja traje.

"Kad smo čuli, bili smo šokirani i zgroženi, imamo nultu toleranciju na takvo ponašanje, od starta smo poduzimali mjere, obavili smo razgovor sa svim zaposlenicima HUP-a, ne jednom nego dvaput, sve informacije smo dali svim našim zaposlenicima. Išlo je pismo svim članovima, sve je bilo transparentno", komentirala je Deranja.

Na pitanje o otpremnini prozvala je medije.

"Ako su mediji korektni i žele točno izvještavati, onda neka provjere i činjenicu da li netko ima pravo zakonsko javno govoriti o primanjima zaposlenika u radnom odnosu bez da je to protivno zakonu i podložno tužbama. Ako ja ne govorim istinu, neka me netko demantira. Ako smo dali izjavu da ne možemo to komentirati, ja bih molila da se objektivno informira, a ne inzistira na iznosima.

Ja sam volonter, ne primam plaću, izabrana sam voljom članova i moja je misija zastupati interese HUP-a, javno komunicirati, boriti se za bolje društvo i bolje gospodarstvo. Mislim da to činim u najboljoj namjeri, nemam problema baratati s činjenicama, otvorena sam glasna i jasna", poručila je Deranja.

Na konstataciju voditelja N1 da je pitanje samo je li ili nije Jakelić nagrađen otpremninom, Deranja je odgovorila: "Ako je sporazumni raskid radnog odnosa, onda je otpreminna uključena."

Naglasila je da proces protiv Jakelića nije završen.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara