Je li ovo moguće? Deložiraju osmeročlanu obitelj koja tvrdi da je otplatila kredit!

Je li ovo moguće? Deložiraju osmeročlanu obitelj koja tvrdi da je otplatila kredit!

Screenshot: Youtube

ZA 28. VELJAČE u 10 sati najavljena je deložacija obitelji Frlan u zagrebačkom naselju Rudeš. U videu koji je objavila Udruga Živi zid, javnosti su se obratili i članovi obitelji Frlan.

"28. veljače mi moramo iz kuće van, kuća je plaćena banki, ali su nas prevarili", govori na samom početku baka Frlan u suzama. Njezina unuka Mirela objašnjava što se dogodilo i kako je došlo do toga da im slijedi deložacija:

"Moj ujak je 1995. godine podignuo kredit u iznosu od 165 tisuća tadašnjih maraka, s depozitom od 64 tisuće maraka, tijekom godina kredit je otplaćivan. Do dana održavanja dražbenog ročišta, na koje moja obitelj nije bila pozvana, uplate koje su stigle ZABI na ime kredita iznose 160 tisuća eura! Kada smo obaviješteni o dražbi moj ujak je doživio infarkt i završio u bolnici", prepričava Mirela te dodaje kako je ta ista ZABA kupcu nekretnine koji je za nju uplatio 470 tisuća kuna gotovine, 2011. godine odobrila kredit na temelju te nekretnine u kojoj još uvijek žive Frlanovi!  Dodaje i kako su pokrenuli šest postupaka pri raznim institucijama! Ali nitko nije nadležan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Došao sam do ruba", plače Nikola Frlan dodajući kako im niti jedna institucija ne priznaje ništa.

Žalili su se i sudovima, međutim nikakvu povratnu obavijest o svojoj žalbi nisu dobili. Baka Frlan nadodaje da je pisala i predsjedniku Vlade Milanoviću, ali nikakav odgovor ni iz Vlade nisu dobili.

"Krvavo smo kuću delali, ja i moj muž sa malom djecom, svaki dinar u tu kuću smo ulagali, a sad su nas tako prevarili", plače.

"Obitelj Frlan vas moli da ih ne ostavite same jer ovo što se danas događa njima sutra se može dogoditi bilo kome od nas. Njihova adresa je II. Anina ulica br. 8 (Rudeš)", poručuje udruga Živi zid.

Pogledajte cijeli potresni video obitelji Frlan:

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara