"Jebivjetar" Šiljak: U pogovoru pjesničke zbirke mlade Jadranke Kosor pisalo je da će uspjeti

Foto: HRT

"NA NJEGA se ne može računati, on je običan jebivjetar", opisala je jugoslavenska UDBA svojevremeno legendarnog novinara Voju Šiljka koji je danas gostovao u "Nedjeljom u dva". Šiljak se, uz nebrojene anegdote iz bogate karijere, prisjetio i vremena kad je Jadranka Kosor u njegove radijske emisije slala svoje tinejdžerske pjesničke uratke.

"Nismo se mnogo družili, ali sjećam se da mi je 1971. kad je imala samo 17 godina, poslala svoju pjesničku zbirku 'Koraci'. U pogovoru zbirke pisalo je da se od te učenice iz Pakraca mnogo očekuje", ispričao je Šiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Stankovićevo pitanje može li se biti dobar pjesnik i političar nije odgovorio, ali je u šali napomenuo da je za funkcioniranje Vlade odgovoran predsjednik HND-a Zdenko Duka, zbog toga što je Kosor u politiku došla iz novinarstva.

Govoreći o Titu, Mesiću i Tuđmanu, naglasio je da je Tito neprikosnoven sve dok se ne pojavi vladar koji je popušio više kubanskih cigara i bio s više žena od njega. Šiljak Broza, za razliku od Tuđmana i Mesića, nikad nije osobno upoznao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara