Jelavić, Pripuz i Petrović tuže ZABA-u

Jelavić, Pripuz i Petrović tuže ZABA-u
JELAVIĆ, Pripuz i Petrović, javnosti poznati iz suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji podnijeli su Općinskom sudu privatne tužbe za klevetu protiv predsjednika Uprave Zagrebačke banke, te odvjetnika ZABA-e Sanje i Borisa Porobije.

Naime, pokojni Andrija Kovačević u oporuci je uz članove obitelji kao nasljednika naveo i Blaža Petrovića, kojem j ostavio više od 50% imovine Retaga, poduzeća preko kojeg je Kovačević prije godinu dana naplatio 168 milijuna kuna od ZABA-e.

Kako piše Jutarnji list na nedavnoj ostavinskoj raspravi pojavili su se ZABA-ini odvjetnici s tzv. zahtjevom vjerovnika, u kojem se između ostalog navodi kako postoji vjerojatnost da je pokojni Kovačević raspolagao udjelom u Retagu u korist Jelavića, Pripuza i Pterovića, te da se radi o osobama “u pogledu kojih postoji opća percepcija javnosti da pripadaju kriminalnom miljeu”.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici ZABA-e napomenuli su i kako “postoji visok stupanj vjerojatnosti da će te osobe, koristeći metode nasilja poznate u javnosti iz prijašnjih sličnih slučajeva, od stečajnog upravitelja Retaga ili nasljednika ostavitelja iznuditi isplatu iznosa od 152 milijuna kuna”. 152 milijuna kuna, piše Jutarnji, višak je stečajne mase prema izračunu stečajnog upravitelja Retaga.

Nikica Jelavić, Zoran Pripuz i Blažo Petrović tvrde kako su navodi odvjetnika grube neistine kojima su ih oni prikazali kao nasilnike i tako oklevetali.

Zagrebačka banka traži da se zamrzne sva imovina koja je ostala poslije Kovačevića, te traži povrat novca (s kamatama više od 200 milijuna kuna) koji su morali platiti Retagu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara