Jemen: ubijen jedan od čelnika Socijalističke stranke

Visoki jemenski ljevičarski političar ubijen je u subotu nakon što je održao govor na kongresu islamističke političke stranke.

Jarallah Omar, zamjenik generalnog sekretara Jemenske socijalističke stranke, ustrijeljen je iz vatrenog oružja samo nekoliko minuta nakon što je održao govor na godišnjem kongresu Islamističke reformske stranke u glavnom jemenskom gradu San´i.

Umro je na putu do bolnice, rekao je dužnosnik Socijalističke stranke Seif Tayel.

Jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh osudio je ubojstvo i rekao da je Omar ´žrtva nasilja i ekstremizma´, objavila je državna novinska agencija. ´Ubojica je jedan od onih koji vjeruju u nasilje kao metodu nametanja svojih krutih i ekstremnih nazora´, kazao je Saleh.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnik Ministarstva unutarnjih poslova identificirao je ubojicu kao Ali al-Jarallaha, pripadnika Islamističke reformske stranke. Izjavio je da je al-Jarallah ekstremist koji je bio u zatvoru zbog pokušaja izazivanja nasilnog raspoloženja protiv Vlade. Nedavno je pušten na intervenciju čelnika Islamističke reformske stranke, dodao je.

Policija tvrdi da je al-Jarallah uhićen u kući vođe te stranke Abdullaha al-Ahmara, gdje su ga ispitali agenti sigurnosnih službi.

Tijekom ispitivanja al-Jarallah je rekao da ljudi kao Omar pripadaju svjetovnoj nevjerničkoj stranci i da moraju biti ubijeni, izjavio je dužnosnik Islamističke reformske stranke za AP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara