Slavni borac za prava crnaca u SAD-u boluje od Parkinsonove bolesti

Slavni borac za prava crnaca u SAD-u boluje od Parkinsonove bolesti
Screenshot: YouTube
 
JESSE Jackson, pastor i istaknuti aktivist za građanska prava u Sjedinjenim Državama, objavio je u petak da boluje od Parkinsonove bolesti.
 
Taj 76-godišnjak koji se 1960. zajedno s Martinom Lutherom Kingom borio za jednaka prava crnaca, rekao je da mu je "sve teže obavljati svakodnevne poslove".
 
"Moja obitelj i ja smo počeli primjećivati promjene prije oko tri godine, a neko vrijeme odbijao sam prekinuti rad da odem liječniku", napisao je Jesse Jackson, koji vodi nevladinu organizaciju sa sjedištem u Chicagu.
 
"Nakon nekoliko pregleda, liječnici su zaključili da je problem Parkinsonova bolest", dodao je.
 
Planira se bolje informirati o bolesti uz pisanje memoara
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jesse Jackson sada planira "promijeniti načina života" i usmjeriti se na rehabilitaciju kako bi ublažio napredovanje te degenerativne neurološke bolesti, uz pisanje memoara.
 
On se također namjerava bolje informirati o toj neizlječivoj bolesti, čiji su uzroci još uvijek nepoznati, a koja pogađa između sedam i deset milijuna ljudi u svijetu.
 
Nekoliko slavnih osoba također je bolovalo od te bolesti, među ostalima boksač Mohamed Ali i papa Ivan Pavao II.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jesseja Jacksona, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jesse Jackson.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara