Jeste li gledali Dnevnik sinoć? Ljigavi Vrdoljak je nadmašio sam sebe

Jeste li gledali Dnevnik sinoć? Ljigavi Vrdoljak je nadmašio sam sebe
Screenshot HRT

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak gostovao je na HRT-u. Osvrnuo se na školstvo i ulogu HNS-a u navodnoj reformi, kao i na preljub svoje stranke s HDZ-om. U intervjuu koji je trajao svega nekoliko minuta uspio je istresti rijetko viđenu količinu političke ljigavosti u udarnom terminu na Dnevniku.

Osim što je zadovoljno ustvrdio kako su praktički on i njegova stranka zaslužni za reformu, Vrdoljak je mrtav-ozbiljan, ne trepnuvši, zaključio kako zbog njega hrvatska djeca imaju šansu. 

Eksperiment umjesto reforme

"Uzbuđeni smo što je sutra početak Škole za život", sretno je započeo gazda HNS-a i dodao kako je cijeli tim na čelu s Blaženkom Divjak odradio lavovski dio posla. 

Škola za život je, podsjetimo, program koji će se od danas provoditi u 74 osnovne i srednje škole, a koji se pokušava progurati kao eksperimentalna faza Cjelovite kurikularne reforme. Sjećate se, one reforme zbog koje su Hrvati masovno izašli na Trg bana Jelačića. Međutim, Škola za život daleko je od toga.

>> Nova školska godina: Informatika bez kompjutora i eksperiment umjesto reforme

Iskonsko bavljenje politikom i šansa za djecu

"Vratili smo obrazovanje struci, uzbuđeni smo što imamo školstvo bez ideologije, a sve je počelo porukama i prosvjedima 1. lipnja prošle godine i porukama nakon toga -  da se budućnost Hrvatske lomi na obrazovanju. Kako smo rekli, to smo i učinili. Podnijeli smo teške batine, posebno ja osobno. Nije bilo jednostavno, ali smo se vratili iskonskom bavljenju politikom", rekao je Vrdoljak. 

Vrdoljak je zatim objasnio kako izgleda HNS-ovo vraćanje "iskonskom bavljenju politikom". 

Na upit o koaliciji s HDZ-om i posljedičnim raskolom među članovima, šef HNS-a kaže kako ne žali što se stranka podijelila.

"Ja bih sve ovo ponovio. Naravno da smo naučili lekcije, ali smo donijeli rezultat. Ja osobno sam naučio lekciju da treba dobro paziti što se govori jer ne možeš pomisliti da će Most drugi put rušiti vladu i da će biti ugroženi Agrokor i kreditni rejting i reforma obrazovanja i da to moraš staviti u komparaciju sa svojom riječi i onda žrtvuješ svoj politički život ili rejting, ali doneseš rezultat pa nam djeca imaju šansu", rekao je Vrdoljak.

Jedan od najvećih političkih ljigavaca

Vrdoljak je, podsjetimo i na to, jedan od najvećih ljigavaca hrvatske politike.

>> Vratio se Ivan Vrdoljak, najveći ljigavac hrvatske politike

Početkom svibnja prošle godine, dok su se urušavali Agrokor i pripadajuća mu slizana bulumenta, bivši i aktualni šef HNS-a na svom Facebook profilu rezolutno je tvrdio kako između HDZ-a i HNS-a nema nikakvog dogovora. Most i Nikolu Grmoju proglasio je lažljivcima, a sebe proglasio čovjekom koji se svojih stavova "čvrsto i dosljedno drži". 

"Nema preslagivanja s HDZ-om! Au revoir Božo!" slavodobitno je otpuhnuo Vrdoljak, a nakon tjedan dana se pokazalo da je svojim populističkim istupom na Facebooku besramno lagao. 

Početkom lipnja, frenetični HDZ je tražio slamku spasa u situaciji s Agrokorom i Marićem, a saveznika je pronašao u najnevjerojatnijem neprijatelju, barem ako je suditi prema Vrdoljakovom Facebook profilu. HDZ-ova Titanik vlada, kako joj se tih dana rugao šef HNS-a, slizala se s liberalima u rijetko ljigavoj koaliciji. Tijekom HDZ-ove dominacije, Ivan Vrdoljak je drvljem i kamenjem, kako se i očekuje od vođe oporbene stranke, gazio po HDZ-u. Kad mu se pružila prilika za uhodanom foteljom, bez prigovora je pregrizao svoje riječi i formirao vlast s dojučerašnjim suparnicima.

Ivan "Spasitelj školstva" Vrdoljak

U sinoćnjem Dnevniku izjavio je kako je ovim potezom donio rezultat "da nam djeca imaju šansu".  

"Stječe se dojam da HNS želi preuzeti zasluge za početak kurikularne reforme. Kako na to gleda HDZ?" upitao ga je voditelj, nakratko prekinuvši Vrdoljakov monolog.

"Reći ću istinu. 20 godina čekamo da reforme dođu u škole. Nije to lako, da je lako ne bi nas dočekalo. Ne bih to u potpunosti privatizirao, ali smo napravili inovaciju u hrvatskoj politici", odgovorio je nasmijani Vrdoljak, neizravno se proglasivši jedinom kompetentnom osobom za hrvatsko školstvo u posljednja dva desetljeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara