Jeziv slučaj u Zagorju: "Starica je umirala u najgorim mukama, imala je ličinke crva na glavi"

Jeziv slučaj u Zagorju: "Starica je umirala u najgorim mukama, imala je ličinke crva na glavi"

Foto: FAH, Google Maps

PRIJE desetak dana u Svedruži Petrovskoj dogodio se slučaj koji je zgrozio sve tamošnje mještane.

Naime, nakon što je telefonom pozvan tim hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije i na licu mjesta pružio hitnu medicinsku pomoć pacijentici, 75-godišnjoj Vjekoslavi Živičnjak iz Svedruže 29, liječnici su onim što su vidjeli ostali zgroženi.

"Nakon što je pacijentici pružena hitna medicinska pomoć ista je prevezena i predana u vrlo teškom stanju u Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Zbog sumnje da je pacijentici zdravstveno stanje ozbiljno narušeno zbog zapuštanja od strane obitelji, od strane Prijavno – dojavne jedinice ovog Zavoda, odmah smo obavijestili policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb", rekao je za Zagorje International čovjek zagorske Hitne medicine Krešimir Božić, dodavši kako je pokojna Vjekoslava Živičnjak umrla 15-ak minuta nakon što je vozilom Hitne medicine dovezena u zagorsku Opću bolnicu na Bračak.

Umirala u teškim mukama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjekoslava Živičnjak umirala u teškim mukama, pričaju njezini susjedi te dodaju kako joj je posljednjih nekoliko mjeseci iz zagnojene rane na nozi curio gnoj, da je u kosi imala čak i ličinke crva i da je u Opću bolnicu na Bračak dovezena u gotovo raspadajućem stanju.

"Danima se iz kuće osjećao jako neugodni miris i smrad, no nismo znali zbog čega. Očito je da je sve bilo zbog Slavičinog teškog zdravstvenog i gotovo raspadajućeg stanja u kojem se nalazila. Navodno danima nije ništa ni jela", rekli su susjedi.

Vjekoslavin suprug, 75-godišnji Željko Živičnjak, tvrdi da to nije istina.

"Istina je da je Slavica zadnjih nekoliko tjedana bila jako bolesna i ležala u krevetu. Prije godinu dana nešto ju je piknulo u nogu i rana se iz dana u dan počela sve više gnojiti. Ja sam joj stalno govorio kako ću zvati doktora, ali ona mi nije dala. No kad sam vidio kako joj je zadnjih nekoliko dana bilo loše, pozvao sam Hitnu. Žena mi je bila jako pametna, ali jednostavno nikad u životu, osim što je dva puta bila u rodilištu kad su se rodili sinovi, nije bila kod liječnika. Nije ni trebala jer nikad nije bila bolesna. Ja je nisam mogao natjerati, iako sam vidio da je u zadnje vrijeme bila teško bolesna", ispričao je njezin suprug.

Iz policije i Centra za socijalnu skrb nisu htjeli komentirati ovaj slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara