Jones: Slovenska stajališta o ICC-u neće ugroziti odnose sa SAD-om

RAZLIKE u gledanjima na pitanje Međunarodnog kaznenog suda (ICC) ne ugrožavaju odnose SAD-a i Slovenije, izjavila je u ponedjeljak Elizabeth Jones, pomoćnica državnog tajnika SAD-a, koja je u Ljubljani razgovarala sa slovenskim predsjednikom Janezom Drnovšekom, premijerom Antonom Ropom i državnim tajnikom u ministarstvu vanjskih poslova Iztokom Mirošičem.

Kako je izjavila popodne na konferenciji za novinare, odnosi Washingtona i Ljubljane su odlični, a pitanje bilateralnog sporazuma o neizručenju američkih građana tom sudu samo je jedno od bilateralnih pitanja.

Jones je pohvalila djelovanje Slovenije u jugoistočnoj Europi i njenu međunarodnu aktivnost, izrazivši očekivanje da će se suradnja sa SAD-om u tom pogledu nastaviti i kad Slovenija 2005. godine preuzme predsjedavajuću ulogu u OESS-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujemo odluku Slovenije i drugih država koje su pristupile Rimskom statutu (kojim je osnovan ICC), ali očekujemo da će se poštovati i odluka SAD-a koji je odlučio da mu ne pristupi", izjavila je na konferenciji za novinare.

Predstavnici slovenskog ministarstva vanjskih poslova američkoj su sugovornici predstavili bogatu aktivnost svoje države u jugoistočnoj Europi, naglašavajući da posebno podržavaju aplikaciju Hrvatske za ulazak u Europsku uniju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara