Joras Hrvatskoj dao rok do četvrtka za micanje vaza

ODVJETNIK Danijel Starman, koji zastupa Joška Jorasa, danas je na istarskom graničnom prijelazu Plovaniji načelniku tamošnje granične policije Nevenu Rabaru uručio rješenje piranskog suda da je hrvatska država dužna maknuti vaze kojima je hrvatska policija u travnju zagradila Jorasov ilegalni makadamski put preko granice sa Slovenijom.

Po tom rješenju rok hrvatskoj državi za provedbu odluke slovenskog suda istekao je 1. srpnja, no odvjetnik Starman, Jorasov zastupnik u tužbi protiv hrvatske države, hrvatskim je novinarima rekao kako je "slovenska strana" kao zadnji rok za micanje vaza odredila četvrtak, 27. srpnja.

"Slovenska strana" ne želi primjenu sile, rekao je Starman, spominjući i Libanon, pa će, ne ispuni li se zadnji rok, o tome obavijestiti europska tijela te europsku i svjetsku javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun je, odgovarajući telefonski na novinarske upite što policija kani učiniti do četvrtka, rekao da je zadatak policije osigurati nesmetan prijelaz preko granice, a svaki ilegalan prijelaz spriječiti, pa će i dalje tako postupati.

Hrvatska je betonske vaze s cvijećem na put koji je Joras uredio kako bi zaobišao granični prijelaz i carinski nadzor, postavila proljetos. Nakon toga je Joras, koji živi s hrvatske strane granice ali taj dio smatra slovenskim teritorijem, tužio hrvatsku državu Okružnom sudu u slovenskom gradu Piranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara