Joras ponovno izvjesio slovensku zastavu na kući - hoće li Hrvatska opet popustiti?

Joras ponovno izvjesio slovensku zastavu na  kući - hoće li Hrvatska opet popustiti?

DJELATNICI Policijske uprave istarske jučer su oko 16,15 sati na obiteljskoj kući Joška Jorasa (52), slovenskog državljana iz hrvatskog zaselka Mlini, na području Buja, uočili izvješenu slovensku državnu zastavu, izvijestila je danas glasnogovornica PU istarske Štefanija Prosenjak Žumber.

Time je, kako je dodala, Joras počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na što je i upozoren, a protiv njega bit će podnijet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Umagu.

Glasnogovornica PU istarske također je danas (oko 12,30 sati) izvijestila da Joras još uvijek nije skinuo slovensku zastavu s balkona svoje kuće.

Hrvatska popustljiva prema JorasuSlovenski državljanin Joško Joras je inače poznat po učestalim provokacijama isticanja slovenske državne zastave na njegovoj kući u hrvatskom zaselku Mini, u pograničnom području kod hrvatsko- slovenskog graničnog prijelaza Plovanija, kao i izjavama da ne priznaje suverenitet Republike Hrvatske na tom području te ispisivanju grafita na svojoj kući - "Ovdje je Slovenija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv njega je zbog nepoštivanja carinskih i drugih propisa od 1999. vođeno 7 prekršajnih postupaka, ali on ih je sve ignorirao. Zbog neplaćenih kazni, 21. kolovoza odveden je na izdržavanje 30-dnevne kazne zatvora.

Tijekom boravka u pulskom Okružnom zatvoru Joras je štrajkao glađu, a nakon dogovora hrvatske i slovenske strane pušten je iz zatvora prije isteka kazne.

Hrvatski premijer Ivica Račan 6. rujna u telefonskom je razgovoru obavijestio slovenskoga premijera Janeza Drnovšeka da će Joras biti pušten iz zatvora, nakon čega je Joras doista i pušten.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara