Još jedan brutalan napad u Zagrebu: Na smrt izboden 18-godišnjak

Još jedan brutalan napad u Zagrebu: Na smrt izboden 18-godišnjak

NAKON što je prošlog vikenda u zagrebačkom parku Maksimir upucana 15-godišnja djevojka koja se u kasnim satima tamo šetala s prijateljem, ovaj vikend u Zagrebu dogodio se još jedan brutalan napad.

Kako nam kažu u policiji, na području Medvešćaka u zagrebačkom parku Ribnjak sinoć je, desetak minuta prije ponoći, ubijen 18-godišnjak, koji je izboden nožem tri puta, između ostalog u prsa i leđa.

Počinitelj još uvijek nije poznat, a 29 je osoba mlađe dobi uhićeno zbog sumnje na ubojstvo.

18-godišnjak je stradao u masovnoj tučnjavi u kojoj je, kako nam kažu u policiji, ozlijeđen i jedan 17-godišnjak. On je zadržan na liječenju u KB Dubrava. Zadobio je ubodnu ranu, no nije teže ozlijeđen.

Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba kazala je na novinskoj konferenciji kako je policija dojavu o zločinu zaprimila neposredno nakon što se dogodio. "Zasad još uvijek ne znamo tko je počinitelj ovog kaznenog djela, ali radimo na tome", kazala je.

Bježali od policije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tučnjave je došlo u blizini kluba Purgeraj. Ribnjak su ubrzo nakon tučnjave preplavili interventni policajci, a na mjestu događaja pojavila se i Hitna pomoć.

Nakon što su mladići koji su se potukli doznali da je netko smrtno stradao, nastala je opća panika te su neki počeli i bježati.

Na mjestu događaja mogle su se jučer vidjeti poluprazne boce vina i Coca Cole, a policija je prostor ogradila žutom vrpcom koja upozorava na zabranu prilaska. Danas je park, međutim, očišćen, a policijska je vrpca uklonjena.

Ribnjak je odavno poznat kao park gdje se okuplja zagrebačka mladež, gdje nerijetko, sjedeći na klupicama u parku, ispijaju veće količine alkohola prije odlaska u noćni provod.

Policija kasno sinoć nije željela izlaziti s detaljima o slučaju, pa ni potvrditi je li netko smrtno stradao. Više informacija o svemu bit će izneseno na tiskovnoj konferenciji PU zagrebačke.

K.C.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara