Još jedan iPhone "killer" - ovaj put iz HTC-a

OVO je mobilni uređaj za koji Microsoft i HTC smatraju kako je dostojan protivnik Appleovom iPhoneu.

U Londonu je HTC danas predstavio model Touch Diamond, na kojem će se "vrtjeti" Microsoftov softver, a koristit će HTC-ovo 3D sučelje TouchFLO za pristup porukama, multimediji i ostalim blagodatima ovog uređaja bez potrebe za korištenjem stylusa, odnosno olovčice, ili D-pada.

Kako tvrde u HTC-u, pozivi će se moći uspostavljati korištenjem samo jednog prsta, a za učinkovito korištenje svih naprednih mogućnosti brine se 2,8 inčni ekran osjetljiv na dodir maksimalne rezolucije 640x480 i Windows Mobile 6.1. Ukupna ugrađena memorija uređaja iznosi 4 GB no može se proširiti dodatnim microSD karticama, posjeduje kameru od 3,2 megapiksela dok je ona kod iPhonea "samo" 2 megapiksela, a s prednje strane ugrađena je još jedna kamera za uspostavljanje videopoziva s obzirom da je to 3G mobilni uređaj, što je opet plus u odnosu na iPhone.

Maksimalan prijenos podataka u downloadu je 7,2 Mb/s zahvaljujući HSDPA mreži, ugrađen je Wi-Fi i GPS prijamnik. Dodatna konkurencija iPhoneu leži upravo u cijeni HTC-a koja će biti niža od 269 funti, koliko iznosi iPhone u Engleskoj, a moguće je da će HTC uz neki oblik pretplate biti i besplatan. HTC Touch Diamond bit će dostupan na europskom tržištu u lipnju ove godine, dok će na ostalim tržištima biti dostupan nekoliko mjeseci kasnije.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara