Još jedna brutalna kazna u prometu - 16.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke

Još jedna brutalna kazna u prometu - 16.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PRVOG kolovoza na snagu su stupila prometna pravila s težim kaznama, koje se penju do tri prosječne hrvatske plaće.

Već smo izvijestili kako je ovog vikenda u Koprivnici ispisana rekordna kazna od 24.000 kuna i oduzimanja vozačke na dvije godine, a sada stižu vijesti i o brutalnim kaznama u ostatku zemlje.

>> Krenuo strogi zakon: Vozač kažnjen s 24.000 kuna i dvije godine bez vozačke

U Požegi su dvojica vozača kažnjena sa 16.000 i 10.000 kuna.

"U ponedjeljak 5. kolovoza 2019., oko 12.20 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, nakon što mu je utvrđena brzina kretanja koja je za 31 km/h veća od dopuštene nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici, koji su ga nakon toga slijedili i zaustavili te utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,23 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također u ponedjeljak, oko 19.10 sati na cesti Ovčare-Vetovo, sustavom za mjerenje brzine ugrađenim u tzv. vozilo „Presretač“, 29-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ njemačkih nacionalnih oznaka izmjerena je brzina kretanja od 151 km/h, što je za 61 km/h više od dopuštenog. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 7 negativnih prekršajnih bodova.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, sva trojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi odgovarajući prekršajni postupak", izvijestila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara