Još jedna zaražena osoba u Mostaru, ukupno šest oboljelih

Još jedna zaražena osoba u Mostaru, ukupno šest oboljelih
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

JOŠ JEDNA žena u Mostaru je zaražena novim koronavirusom, pokazali su rezultati testiranja objavljeni u petak navečer te se broj oboljelih u tome gradu popeo na ukupno šest osoba.

Kako su za HINA-u potvrdili iz Federalnog stožera Civilne zaštite, jedan je od uzoraka koji su poslani na analizu iz Mostara bilo je pozitivan na Covid-19.

U pitanju je žena koja je bila u kontaktu s prvim registriranim zaraženim muškarcem i rodiljom koja se porodila u ponedjeljak u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru. Ova žena za sada nema nikakve simptome zaraze.  

Broj ukupno zaraženih koronavirusom se tako u petak u Mostaru povećao na šest.

Zdravstveno stanje prvog registriranog oboljelog muškarca je teško, potvrdili su ranije u petak  iz Odjela za infektivne bolesti SKB-a Mostara koji je privremeno pretvoren u prostor za izolaciju.

On je u ponedjeljak primljen u bolnicu s upalom pluća, smješten je na Plućni odjel te je dan kasnije utvrđeno da je zaražen koronavirusom. Istoga dana rodila je i žena koja je također bila pozitivna na COVID-19 na Odjelu za ginekologiju i porodništvo SKB-a Mostar.

Zbog toga su privremeno ta dva odjela bila zatvorena do provedbe dezinfekcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara