Još nije gotov Facebook bunt u Hrvatskoj: Sutra na Markovom trgu pokažimo da nam je dosta!

Foto: Damjan Tadić / Cropix

NAKON što se jučer kod Markovog trga okupilo od 250 do 300 prosvjednika, a petero njih je završio u pritvoru s prekršajnim prijavama, "Facebook bunt" u Hrvatskoj nije završio već se nastavlja sutra.

Tako se na Facebooku pojavila grupa u kojoj se poziva na novi prosvjed za odlazak Vlade koji će se na Markovom trgu održati sutra od 18 do 20 sati. Autor grupe poručuje svima "Izađimo i pokažimo da nam je dosta!". Komentatori grupe pokazuju da im je dosta ovakvog stanja u Hrvatskoj i najavljuju svoj dolazak na Markov trg.

> Video - Policija čuvala Jadranku Kosor: Specijalci strpali u maricu organizatora prosvjeda

No, vrlo je vjerojatno da se niti sutra neće moći do Markovog trga, kao što je to bilo i jučer. Iako je prosvjed bio najavljen za 13 sati, policija je već prije podneva počela postavljati barikade te se pokazali da neće dozvoliti pristup zgradi Vlade. Neki prosvjednici su pokušali preskočiti postavljene ograde pa su "po hitnom postupku" smješteni u policijske marice.

Sutrašnji prosvjed bi mogao privući više ljudi, jer se održava u popodnevnim satima kada ljudi nisu na poslu. Hoće li Hrvati i na ovaj način pokazati da im je dosta ove Vlade, vidjet ćemo sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara