Sastali se Petrov, Karamarko i Orešković: "Drugi tjedan počinjemo s konkretnim imenima"

Sastali se Petrov, Karamarko i Orešković: "Drugi  tjedan počinjemo s konkretnim imenima"

Foto: FAH

DANAS poslijepodne u zagrebačkom hotelu Sheraton sastali su se Božo Petrov, Tomislav Karamarko i mandatar Tihomir Orešković. Karamarko i Petrov izvjestili su Oreškovića o svemu o čemu su raspravljali do sada.

"Napravili smo rezime onoga što smo jučer dogovorili. Ne možemo ništa u 15 dana. Sada smo bili s Oreškovićem i prenijeli mu sve o čemu smo danas razgovarali. Sljedeći tjedan počinjemo razgovarati o imenima ministara", kazao je Karamarko.

Petrov je kazao da mu je jasno da treba doći do reorganizacije. "Nikad sa strane HDZ-a nisam doživio pritisak da se to što prije napravi i mi očekujemo da će se plan ostvariti u sljedećih šest mjeseci, a da će se reforme provesti kroz dvije godine", kazao je Petrov te dodao da smatra da je normalno da se Orešković, Karamarko i on druže i bolje upoznaju.

"Moramo startati s 20 ministarstava jer moramo početi raditi. Vrijeme je za rad. Vlada mora profunkcionirati", dodao je Karamarko.

Petrov nije htio komentirati Grmojine tvrdnje da je bio praćen.

Otkazan sastanak MOST-HDZ

Razgovori čelnika Domoljubne koalicije i Mosta, koji su prema neslužbenim najavama trebali početi u utorak u 14 sati u središnjici HDZ-a, nisu se održali.

Vođa  Mosta, Božo Petrov, novinarima je u kratkoj SMS poruci oko 15 sati kratko potvrdio da "danas neće biti sastanaka timova Mosta i Domoljubne koalicije", a saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, Hini je rekao kako "nema ničeg dramatičnog".
 
U HDZ-u novinari koji od podne čekaju ispred središnjice stranke, nisu dobili službeno objašnjenje zašto danas nema nastavka jučer započetih razgovora. No za popodne je najavljena izjava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Inače, novinari Karamarka danas nisu vidjeli u središnjici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj Hini je rekao kako "nema ničeg dramatičnog",  i da Most i dalje ustraje dosljedno u svojim zahtjevima za resorima kroz koje mogu provoditi ključne reforme.

"Najvažnije su nam reforme i ljudi koji će ih provoditi, ključna su nam ministarstva bitna jer ih samo tako možemo provesti. Nama ne trebaju nikakvi šminkerski resori ", rekao je Bulj.

Jedan od važnih zahtjeva Mosta je onaj za Ministarstvom unutarnjih poslova, što su obrazložili jedinom mogućnošću učinkovite borbe protiv kriminala i korupciji. Za to je ministarstvo međutim zainteresiran i HDZ.

Na pitanje zašto danas nije bilo najavljenih pregovora Bulj je odgovorio kako to ne zna.

No, naglasio je da pregovarački timovi redovito usklađuju pregovore, a da Nacionalno vijeće Mosta donosi konačne odluke o onome što se pregovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara