Još šest osoba uhićeno u BiH, među njima vlasnici poznatih restorana i hotela

Još šest osoba uhićeno u BiH, među njima vlasnici poznatih restorana i hotela
Foto: Instagram (Restoran Toplik)

ŠEST osoba uhićeno je u Bosni i Hercegovini u nastavku policijsko-pravosudne akcije protiv osoba koje su sustavno varale državu na porezu u ugostiteljskim objektima, potvrđeno je u subotu iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Nove policijske racije provedene su u petak na području Istočnog Sarajeva i Pala u sklopu akcije pod kodnim nazivom "Kasa II".

Riječ je o nastavku akcije u kojoj je ranije privedeno dvadeset osoba u Sarajevu, uključujući vlasnike nekoliko poznatih sarajevskih restorana poput "Kibeta", "Luke" i "Metropolisa".

Omiljena okupljališta elite

Ovoga puta pretraženi su poznati ugostiteljski objekti u sarajevskom predgrađu Lukavica i na Palama, a neki od njih poput restorana "Toplik" omiljena su okupljališta političke elite iz Republike Srpske i njihovih inozemnih gostiju, kao i lokalnih tajkuna.

SIPA nije objavila identitet osoba privedenih u petak no "Dnevni avaz" tvrdi da je među njima upravo vlasnica "Toplika" Zorica Jovankić. 

Navodno je uhićen i Njegoš Ćulum, vlasnik hotela "Pegi" na Jahorini.

Ugostitelji u Sarajevu i Istočnom Sarajevu sumnjiče se da su koristeći se posebnim računalnim sustavima krivotvorili promet i na taj način lažno prikazivali porezne obveze.

Istražitelji procjenjuju da su tako utajili milijunske iznose jer je riječ o uhodanoj praksi koja je trajala godinama. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara