Još traje sastanak dobavljača Agrokora, upitan je susret s Peruškom

Još traje sastanak dobavljača Agrokora, upitan je susret s Peruškom

Foto: Pixsell/Igor Soban

U KRAŠU još uvijek traje sastanak Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora, a kako se neslužbeno doznaje, upitan je njihov odlazak na sastanak s izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom predviđen za utorak.

Na sastanku, kako se moglo neslužbeno čuti, nije postignut napredak o pitanjima unutar procesa postizanja nagodbe koja su za dobavljače sporna te nije sigurno hoće li se oni uopće odazvati na sastanak s Peruškom predviđen za sutra. Inače, doznaje se, Peruško se danas susreo s dobavljačima.

Pogodovanje vjerovnicima


Srž problema je, kako se doznaje, stav dobavljača da se predloženim tekstom nagodbe pogoduje pojedinim vjerovnicima, pri čemu se spominje ruski Sberbank, tj. aranžmani sa zamjenom dionica i eventualnim novim roll-up kreditom.

Tu su i druga pogodovanja te se čini da se s posebnim skupinama vjerovnika žele postići posebni dogovori, a to nije u duhu Zakona o izvanrednoj upravi, neslužbeno se doznaje.

Kako piše današnji Večernji list, Sberbanku se nudi zamjena dionica Mercatora s udjelima u novom Agrokoru. Naime, Sberbank posjeduje 18 posto dionica Mercatora koje je stekao ovrhom. Agrokor bi preuzeo te dionice pa bi imao oko 80 posto udjela u Mercatoru, a ruska banka pojačala bi utjecaj u vlasništvu koncerna. Sberbanku se nudi i ulazak u roll-up aranžman s 80 milijuna eura.

Neslužbeni izvor ustvrdio je da dobavljači situaciju ocjenjuju ozbiljnom, kako zbog opisanih spornih pitanja, tako i zbog sve izraženijeg vremenskog tjesnaca jer rok za sklapanje nagodbe istječe 10. srpnja.

Dobavljači su najavili da će detaljnije priopćenje o današnjem sastanku objaviti večeras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara