Josip Bučan predstavio program Hrvatskog demokratskog doma na HTV-u

Josip Bučan večeras je na HTVu predstavio izborni program Hrvatskog demokratskog doma (HDD), založivši se za decentralizaciju vlasti kako bi se, kako je rekao, omogućio razvoj Dalmacije i drugih regija.

"Svaki dio Hrvatske jednako je vrijedan", naglasio je Bučan, protiveći se razvoju Zagreba na račun ostalih dijelova Hrvatske.

Dalmaciju smatra glavnom polugom razvitka Hrvatske, zbog mora i drugih prirodnih bogatstava te turizma, a protivi se, kaže, rasprodaji nacionalnih bogatstava te regije.

"Dalmacija je danas u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale hrvatske regije, iako je baštinik Jadrana kao najvećeg hrvatskog resursa", rekao je Bučan, kritizirajući vlast, prošlu i sadašnju, za neprimjeren odnos prema Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uđe li u Sabor, najavio je kako će se zalagati za uspostavu pravne države, iskorjenjivanje korupcije, "jer sadašnje stanje u kojemu se nepravda stalno događa, a ništa se ne rješava uvodi u malodušnost i nepovjerenje".

Bučan se zauzima za ulazak Hrvatske u EU, ali ne po svaku cijenu i ne na štetu Hrvatske.

Kao imperativ HDD-a naveo je organiziranje jake regionalne stranke koja će se oduprijeti centralističkim strankama "koje se samo svađaju, a nesposobne su za odlučivanje".

(Hina) tr/ibob ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara