Josip Jurčević pozvao na javno sučeljavanje "Tomislava" Duku, Ivu Gačić i Mislava Bagu

Tekst: I.M.

NA DANAŠNJOJ konferenciji za medije predsjednički kandidat Josip Jurčević izrazio je zadovoljstvo odlukom Agencije za elektroničke medije koja je izrekla opomenu Novoj TV. Naglasio je kako se pokazalo da ustrajan i odmjeren trud u borbi protiv korupcije i diskriminacije koja se događa u hrvatskim medijima ima smisla te da ga valja nastaviti.

> HND: Agencija za elektroničke medije umiješala se u uređivanje Nove TV

Komentirajući reakciju vodstva Hrvatskog novinarskog društva u povodu navedene opomene, Josip Jurčević je rekao da je iznenađen, jer podrška manipulaciji i diskriminacijskom postupanju prema kandidatima za predsjednika države suprotna je civilizacijskim standardima demokratskog svijeta, zakonskim propisima i novinarskoj etici.

Na kraju svoje konferencije, Jurčević je pozvao "predsjednika HND-a Tomislava Duku" (predsjednik HND-a je Zdenko Duka, bivši saborski zastupnik fra. Tomislav Duka je preminuo prije dvije godine, op.a.) urednicu informativnog programa Nove TV Ivu Gačić i novinara Mislava Bagu na javno sučeljavanje u domu HND ili na nekom drugom mjestu koje im odgovara, i to uz mogućnost da to bude i prije 23. prosinca.

Uz nadu da će takav poziv biti prihvaćen "u interesu javnosti i s obzirom na prevažnost ove teme", Jurčević je rekao da očekuje skori odgovor pozvanih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara