Josip Pavić ponovno izabran za predsjednika PPDIV-a

ZASTUPNICI 5. kongresa Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) večeras su u Poreču za predsjednika tog sindikata, koji ima više od 35 tisuća članova, za sljedeće četiri godine izabrali Josipa Pavića koji je i do sada obnašao tu dužnost.

On je tijekom glasovanja dobio potporu 143 od 149 zastupnika, a bio je i jedini kandidat za predsjednika.

Izaslanici su donijeli tri rezolucije - o zaštiti domaće proizvodnje, o poljoprivredi te o Pravilniku o zaštiti na radu u poljoprivredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Rezoluciji o zaštiti domaće proizvodnje poziva se Vladu da hitnim inovativnim mjerama i održivim sustavom potpora i kreditiranja zaštiti domaću proizvodnju. Ujedno se pozdravljaju sve inicijative i kampanje za promicanje kupovanja hrvatskih proizvoda kako bi se zaštitila postojeća i otvarala nova radna mjesta.

Rezolucijom o poljoprivredi poziva se Vladu da dosljedno provede zakon o poljoprivrednom zemljištu, te revizija dosadašnjih dodjela zemljišta na korištenje na kojima nije postignuta konkurentna proizvodnja ili se zemljište uopće ne obrađuje.

Tom rezolucijom zahtijevaju se i povoljniji krediti za poljoprivrednu proizvodnju te osnutak agrarne banke, traži se osnutak uprave za poljoprivredu sa sjedištima u Osijeku i Splitu te ubrzanje privatizacije poljoprivrednih poduzeća i PIK-ova i to prije svega primjenom modela radničkog dioničarstva kao i pronalazak strateških partnera koji su spremni investirati u proizvodnju, zadržati postojeću razinu zaposlenosti te preuzeti sve obveze iz kolektivnih ugovora.

Naposljetku, Rezolucijom o Pravilniku o zaštiti na radu u poljoprivredi izaslanici 5. kongresa PPDIV-a pozivaju Vladu da pokrene izradu i donošenje novog pravilnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara