Josip Popovac opet izabran za v.d. glavnog ravnatelja HRT-a

Tekst: J.Š. 
Foto: Vjekoslav Skledar / Cropix

SA ŠEST glasova za Josip Popovac opet je izabran za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, a novih šest mjeseci teče mu od 9. lipnja.

Protukandidat mu je bio Duško Radić. Programsko vijeće donijelo je tu odluku nakon četverosatnog sastanka zatvorenog za javnost tijekom kojeg su se vijećnici odlučili za kontinuitet, a ne promjenu, koju je dio njih na početku sjednice zagovarao.

Vijećnici su na zatvorenom dijelu sjednice razgovarali o programu HRT-a te ustanovili da on nije onakav kakav bi trebao biti. Slijedom toga Popovac je osobno naglasio kako će 90 posto vremena posvetiti vraćanju kvalitete programa radija, a naročito televizije.

"Time želimo zaustaviti negativne trendove na HRT-u i ponovno napraviti kvalitetan i gledan program", rekao je Popovac nakon što su ga drugi put izabrali za v.d. glavnog ravnatelja.

Programsko vijeće donijelo je odluku kako se natječaj za novog glavnog ravnatelja raspisuje na rok od mjesec dana od dana objave u Narodnim novinama. Predsjednik Programskog vijeća Zvonko Milas istaknuo je kako će vijećnici u tom roku učiniti doslovno sve da konsenzusom iznađu čovjeka koji će javnu kuću "voditi u poslovna i kreativna dobra".

Dva člana napustila sjednicu Programskog vijeća

Sjednicu Programskog vijeća danas su napustili Hašim Bahtijari i Dragan Crnogorac. Bahtijari je tom prilikom povukao prijedlog za kandidaturu Marije Nemčić za v.d. glavnog ravnatelja HRT-a koji je iznio nekoliko sati prije toga. Crnogorac je sjednicu napustio netom prije nego što je Popovac izglasan za v.d. glavnog ravnatelja te naglasio kako on ima izdvojeno mišljenje o svemu jer smatra da procedura i postupak nisu bili u redu, naročito to što se radilo bez ostalih kolega.

"Mislim da bi Vlada i ministarstvo kulture ovdje trebali poslati privremenu upravu. Ja ću se o svemu obratiti Saboru", kazao je Crnogorac i napustio sjednicu Programskog vijeća. Vijeće je tako samo sa šest članova, minimalno koliko je potrebno, jednoglasno izabralo Popovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara