Josipović: Bajić mora izvući pouku iz prošlosti

Josipović: Bajić mora izvući pouku iz prošlosti

Tekst: J.C.
Foto: Tea Cimaš / Cropix

IVO JOSIPOVIĆ poručio je (iako u rukavicama) glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću da će se u svom trećem mandatu morati ozbiljnije angažirati u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Josipović je Bajića upozorio kako mora izvući pouku iz svoja prva dva mandata.

"Mislim da glavni državni odvjetnik mora izvući pouku iz ranijih zbivanja u pravnom sustavu i krenuti prema boljem", rekao je Josipović u razgovoru s novinarima za posjeta Primorsko-goranskoj županiji. Josipović je imao komentar i na drugu aktualnu temu - uhićenja prosvjednika u Varšavskoj ulici u Zagrebu kojima je još jučer izrazio podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da osobe poput glumice Urše Raukar ne smatram velikom prijetnjom javnoj sigurnosti. Kažu da su četiri osobe pružale otpor, ali zašto ih je onda uhićeno 23?", pita se novoizabrani predsjednik.

U Rijeci je Josipović razgovarao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom, kojima je rekao da je decentralizacija jedini način da se omogući razvoj regije, ali i naglasio da će to biti vrlo težak put. Predsjednik je također podržao novu kandidaturu Rijeke za Mediteranske igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara