Josipović raspisao izbore za 4. prosinca: Očekuje nas žestoka, ali nikad kraća izborna kampanja

Josipović raspisao izbore za 4. prosinca: Očekuje nas žestoka, ali nikad kraća izborna kampanja

Foto: Željko Hajdinjak (Cropix)

PREDSJEDNIK Ivo Josipović danas je potpisao odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora, nakon što je u petak raspušten 6. saziv Hrvatskog sabora. Datum održavanja izbora bit će 4. prosinca ove godine.

Danas tijekom dana odluka će biti objavljena i u Narodnim novinama nakon čega počinje teći rok za prijavu kandidata.

Za dva dana Josipović se obraća građanima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zakonu, nakon što predsjednik raspiše izbore, proceduru preuzima Državno izborno povjerenstvo, nakon toga stranke i nezavisne liste imaju 14 dana da prijave svoje kandidate za parlamentarne izbora. U roku od 48 sati, nakon što se pregledaju, liste će se objaviti u medijima što  je ujedno i početak izborne promidžbe.

"U srijedu, 2. studenog, u 19:30 predsjednik Josipović obratit će se javnosti porukom. U njoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da obave svoju građansku dužnost i izađu na izbore", stoji u priopćenju kojega je objavio Ured predsjednika u petak.  

Kratko i žestoko

S obzirom na kratkoću rokova, očekuje nas nikada kraća predizborna kampanja, no s obzirom na najave odnosno na posljednje dane Sabora za očekivati je žestoku kampanju.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara