Josipović, Kosor i Šeks polažu vijence i pale svijeće: "Sjetimo se svih naših heroja"

Josipović, Kosor i Šeks polažu vijence i pale svijeće: "Sjetimo se svih naših heroja"

Foto: vlada.hr

IVO JOSIPOVIĆ, Jadranka Kosor i Vladimir Šeks obišli su zagrebačko groblje Mirogoj, te položili vijence i zapalili svijeće kod kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Zatim su zapalili svijeće na grobu Franje Tuđmana, nakon čega je Josipović posjetio i grob Ivice Račana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom Dana neovisnosti Josipović je hrvatskim građanima uputio čestitku u kojoj, između ostalog stoji, kako smo dan našeg osamostaljenja proslavili pod teretom agresije i djelomične okupacije te da su hrvatski branitelji u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu očuvali našu slobodu i neovisnost. "Njihovo junaštvo i spremnost na žrtvu razlog su naše trajne zahvalnosti i poštovanja. Dvadeseta godišnjica osamostaljenja naše Domovine prigoda je da se sjetimo svih naših heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote i zdravlje, svoja znanja i sposobnosti, hrabrost i poštenje.", poručio je naš predsjednik.

"Nakon dvadeset godina naše državnosti, pred nama su novi izazovi. Hrvatsku moramo izgraditi kao suvremenu i uspješnu europsku državu mira, slobode, demokracije i ljudskih prava. Solidarnost i pravda te snažan gospodarski razvoj pretpostavke su našeg uspjeha. Svi naši građani, posebno oni koji obnašaju odgovorne dužnosti imaju obavezu i čast da predanim radom grade takvu europsku Hrvatsku i promiču nacionalne interese naše Domovine.", zaključio je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara