Josipović se ispričao zbog Tuđmanove politike dijeljenja Bosne i Hercegovine

Tekst: I.Kri.
Foto: Dado Ruvić (Cropix)

NA KOKTELU koji je danas u Parlamentu BiH priređen u čast posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, našao se i bjegunac od našeg pravosuđa i bosanski parlamentarac Niko Lozančić.

Potpredsjednika HDZ-a BiH i visokog dužnosnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Niku Lozančića Hrvatska traži zbog nezakonitog dobivanja više od 600 tisuća kuna invalidske mirovine. Iako je bio BiH parlamentarac, Lozančić je mirno devet godina ilegalno primao mirovinu.

Josipović se ispričao za hrvatsku politiku podjele BiH

Zbog toga je Hrvatska za njim početkom travnja raspisala međunarodnu tjeralicu. Nakon raspisivanja tjeralice Lozančić, koji ima dvojno državljanstvo, izjavio je kako nema namjeru otići na suđenje u Hrvatsku. Na današnji koktel priređen u čast hrvatskog predsjednika fotoreporteri nisu imali pristup. Doznaje se kako na njemu Josipović i Lozančić nisu razgovarali jer je BiH parlamentarac cijelo vrijeme stajao na drugoj strani prostorije, pišu mediji. 

U svom posjetu BiH Josipović će sutra posjetiti Ahmiće i pokloniti se žrtvama koje su u tome selu tijekom rata pobile postrojbe HVO-a. U današnjeg govoru se ispričao zbog sudjelovanja Hrvatske u politici koja je 90-ih godina prošlog stoljeća pokušavala podijeliti Bosnu i Hercegovinu. "Samo pravom i pravdom možemo naše narode očistiti od zla i međusobnog okrivljavanja za nedjela te osigurati da se zlo više nikada ne ponovi", kazao je u Sarajevu Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara