Josipović "spustio" ministru: Čobanković ne govori istinu i obmanjuje javnost

Josipović "spustio" ministru: Čobanković ne govori istinu i obmanjuje javnost

Tekst: H.A.
Foto: Goran Mehkek/Cropix

IZ UREDA predsjednika stiglo je kasno sinoć priopćenje u kojemu je demantirano da su poslali informaciju o tome da će premijerka Kosor doći u Slavoniju na pregovore.

"Ministar poljoprivrede Petar Čobanković  je u svom nedjeljnom obraćanju javnosti izjavio kako je Ured predsjednika poslao vijest o tome da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor doći u Slavoniju na pregovore s udrugama seljaka. Riječ je o potpunoj neistini", stoji u priopćenju te se dodaje kako je Josipović na konzultacijama s Kosor tražio da se pregovori nastave što je sve vidljivo iz priopćenja koje je upućeno medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Čobanković ovakvim obmanjivanjem javnosti želi prebaciti odgovornost za do tada neuspjele pregovore i nemire sa sebe na Ured predsjednika. Na sastanku s predsjednikom Republike u subotu, 6. ožujka, su, na njihov zahtjev, nazočili predstavnici relevantnih udruga poljoprivrednika organiziranih po županijama. Predsjednik Josipović na tom je sastanku zagovarao mirno rješenje problema i nastavak pregovora s Vladom te reformu poljoprivrednog sektora sukladno europskim načelima", stoji dalje u priopćenju.

Dodaje se kako su deplasirana nagađanja ministra Čobankovića o tome tko bi trebao biti na sastanku u Uredu predsjednika te da bi se umjesto toga ministar trebao baviti suštinom zaista ozbiljnog problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara