Josipoviću u Rusiji dodijeljen počasni doktorat

Tekst: I.Ka.
Foto: Davor Pongračić/Cropix

PREDSJEDNIKU Republike Hrvatske Ivi Josipoviću dodijeljen je počasni doktorat sveučilišta Immanuel Kant u Kalinjingradu u Rusiji.

Na svečanoj dodjeli titule počasnog doktora Josipović se zahvalio članovima Znanstvenog vijeća na visokom priznanju te u svom govoru istaknuo potrebu međunarodne suradnje na očuvanju mira u svijetu, ali i važnosti u izgradnji i primjeni međunarodnog kaznenog prava. Podsjetivši na vlastiti doprinos u donošenju Rimskog statuta 1998. godine na temelju kojih je osnovan Međunarodni kazneni sud predsjednik Josipović je naglasio značaj ugradnje kaznene odgovornosti svakog pojedinca, pa i onih na čelnim položajima, u slučajevima povrede ratnog i humanitarnog prava.

"S ponosom primam počasni doktorat koji ste mi dodijelili kao dokaz prijateljstva i kao poticaj za daljnju izgradnju politike mira u svijetu", naglasio je na kraju svog govora predsjednik Josipović.

Nakon svečane ceremonije dodjele počasnog doktorata, predsjednik Josipović otvorio je izložbu hrvatskog slikara Bane Milenkovića u Galeriji likovnih umjetnosti u Kalinjingradu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara