Jovanović o sjednici MIP-a: Danas se dogodilo silovanje političke demokracije

Jovanović o sjednici MIP-a: Danas se dogodilo silovanje političke demokracije

Foto: Dragan Matić / Cropix

DANAŠNJU sjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva SDP-ov zastupnik Željko Jovanović nazvao je "silovanjem političke demokracije", naglasivši kako je razočaran svime što se događalo, unatoč tome što MIP nije izglasao HDZ-ov zahtjev da mu se ukine imunitet.

"Razočaran sam zato što smo, nakon crnofondovske politike HDZ-a i jedne sumračne pretkampanje, nakon svega što su govorili Đurđica Sumrak i Josip Đakić, na današnjoj sjednici MIP-a doživjeli doslovno jedno silovanje političke demokracije", kazao je Jovanović novinarima u Puli, gdje je Kukuriku koalicija večeras predstavljala komponentu decentralizacije iz svog Plana 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je danas na sjednici MIP-a zloupotrebljeno saborsko tijelo s ciljem ostvarivanja uskostranačkih interesa da se oporbenom zastupniku zabrani da govori istinu, "očito po nalogu premijerke Jadranke Kosor te pod dirigentskom palicom Vladimira Šeksa".

Još jednom je potvrdio stavove SDP-a da ovakav Sabor treba odmah raspustiti i tako "što prije prekinuti tu agoniju". "HDZ takvim ponašanjem, odnosno vrijeđanjem, maltretiranjem i agresivnom politikom u Saboru dovodi Hrvatsku, uz gospodarsku i društvenu, i u duboku moralnu i političku krizu, pa je raspuštanje jedina logična opcija", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara