Junak koji je zaustavio pokolj: "Vikao je `Kurvo, nećeš živjeti!`, a onda je uslijedio prvi rafal"

Junak koji je zaustavio pokolj: "Vikao je `Kurvo, nećeš živjeti!`, a onda je uslijedio prvi rafal"

Screenshot: Facebook

"VIKNUO je 'Kurvo, nećeš živjeti!', a onda je uslijedio prvi rafal", ovako počinje svoju priču o sinoćnjem masovnom ubojstvu u Žitištu Isidor Sučević, jedan od heroja koji je skočio na Sinišu Zlatića i oteo mu pušku te tako spriječio još veći broj žrtava.

Prema njegovim riječima, došao je sinoć u kafić kao ispomoć najboljem prijatelju koji je ujedno i gazda lokala. A kako kaže, Sinišu zna od ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prišao mi je, rukovali smo se. Poslije nekog vremena se vratio. Izgledalo je kao da plaši ljude kada je krenuo pucati. U početku ljudi nisu ni vrištali, ni padali. Ne mogu vam opisati tu scenu", rekao je i dalje vidno potreseni Isidor za Blic.

"On je stao između frižidera i drveta i počeo pucati. Ubio mi je dvojicu prijatelja. Meni su pokojni Stevan Jojić i Vladimir Mijatović prijatelji od djetinjstva", dodaje.

"Ubojica je stao pored mene a ja sam ga, poslije prvog rafala, koliko god sam mogao rukom povukao i on je ispustio pušku. Ne znam je li ispucao sav rafal do kraja, ali nakon što je ispustio pušku, okrenuo se i počeo bježati", prepričava sinoćnju scenu iz kafića u kojem se dogodio masakr.

"Scene poslije toga vam ne mogu opisati. To se ne može ispričati. Nisam spavao uopće, a tek kada sam došao kući jutros u pet, shvatio sam što sam učinio", kaže ovaj junak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara