Jurčić: Pokušat ćemo izbjeći stečaj "Lenca"; sutra ujutro plan o "Lencu"

MINISTAR gospodarstva Ljubo Jurčić na večerašnjoj je tiskovnoj konferenciji u Slavonskom Brodu izjavio kako će se pokušati izbjeći stečaj "Viktora Lenca"; prijedlog je da ga država preuzme za jednu kunu, da ulagači otpišu svoje tražbine, a s dobavljačima se dogovori reprogram.
"Namjera je da ne prekidamo proizvodnju i ne smanjujemo zaposlenost te da domaći dobavljači za brodogradilište ne izgube oko 20 milijuna eura svojih tražbina. Vlada sigurno želi održati "Lenac", jer ima vrlo kvalitetne pogone u off shore novogradnji, preinaci i remontu brodova, za što je i dovoljno velika potražnja. Ima i iskusne ljude koji to mogu kvalitetno raditi i bila bi šteta likvidirati tu djelatnost", ustvrdio je Jurčić.

"Lenac" ima dostatno narudžaba i izradit ćemo poslovni plan da u tim uvjetima može raditi. Jedino bi vlasnici izgubili svoju imovinu kojom nisu znali upravljati", kazao je Jurčić i dodao kako će ipak plan biti razrađen kad sutra ujutro dobije konačno stajalište želi li netko od kreditora i ulagača ostati u poslu s državom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku današnjeg posjeta S. Brodu oko 15 sati Jurčić je u izjavi za novinare rekao kako je u podne počeo sastanak kreditora i ulagača "Viktora Lenca" na kojem će morati napokon reći kako vide svoju ulogu u tom poslu i vide li se uopće. Čekamo njihov odgovor do sutra ujutro i na temelju toga ćemo izraditi plan za brodogradilište, kazao je Jurčić.

Predsjednik SMH Ivo Marjanović kazao je na tiskovnoj konferenciji kako mu je poznat ministrov model te da će biti najzadovoljniji ako "Lenac" ne ode u stečaj. No ne bude li druge mogućnosti, zatražit ćemo da najveći broj radnika ostane na poslu, da se ne prekida proizvodnja, da radnici ne idu na burzu, nego da se s njima odmah uspostavi nov odnos u tvrtki u stečaju, tako da se ne događaju lomovi, dodao je Marjanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara