Jurica Tucak predstavio program svoje Neovisne liste na HTV-u

NEOVISNA lista Jurice Tucaka protivi se ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO, kao i suradnji s Haaškim sudom, rekao je večeras njezin nositelj predstavljajući izborni program na HTV-u.

Tucak smatra da je Hrvatska danas "ekonomski okupirana zemlja", s prevelikim vanjskim dugom i "katastrofalnim" stanjem u gospodarstvu. Protivi se uvozu hrane, jer drži da bi se mogla proizvesti i u Hrvatskoj, te ovisnosti o međunarodnim financijskim institucijama.

Hrvatska ne treba pristupiti Europskoj uniji i NATO-u, jer nas "nije branio kada nismo imali oružja, pa neće ni u buduće", rekao je Tucak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova neovisna lista, koja se natječe u 10. izbornoj jedinici, je i protiv suradnje s Haaškim sudom, jer drži da je taj sud "u službi različitih politika". Zalaže se za osnivanje hrvatskog suda koji će "po našim pravilima suditi onima koji su eventualno počinili neki zločin".

Prema programu te stranke, s Haaškim sudom bi surađivali jedino prilikom podizanja optužnica protiv onih koji su izveli agresiju na Hrvatsku, a kako bi Hrvatska dobila ratnu odštetu.

Ta će se lista zalagati i za promjenu tečaja kune, koji smatraju nerealnim. Sadašnji tečaj, koji je, kako tvrde, napuhan za 60 posto, "služi međunarodnim institucijama da preko njega mogu pljačkati hrvatsku državu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara