Jurjević: Među "folksdojčerima" koji očekuju povrat i pripadnici "Prinz Eugena"

Predsjednik splitskoga SDPa i saborski zastupnik Marin Jurjević danas je u Splitu rekao kako se javnosti mora jasno reći da je među "folksdojčerima" koji očekuju povrat imovine bilo i onih koji su bili u sastavu SSdivizije "Prinz Eugena", a dio optanata u talijanskim okupacijskim snagama.

Hrvatski premijer Ivo Sanader, ocijenio je Jurjević, ponaša se kao sveti Nikola i obećava povrat imovine svakome tko pita. Istodobno, dodao je Jurjević, u proračunu za godinu 2006. smanjuju se važne stavke koje će izravno ugroziti kategorije građana koje i sada teško žive.

"Vlada je napravila potez koji će Hrvatsku dovesti u vrlo tešku situaciju, a svojim je građanima najavila reforme zdravstva i smanjivanje svih davanja ugroženim kategorijama stanovništa", rekao je Jurjević. Istaknuo je da je poticaj za zapošljavanje u proračunu za iduću godinu manji za 5,3 milijuna kuna, da je za razvitak otoka odobreno 93,7 milijuna manje, a za prava iz sustava socijalne skrbi 20 milijuna manje.

Kao poseban problem Jurjević je istaknuo brodogradnju, za koju je rekao da je opterećena sa sedam milijarda kuna, a Vlada joj je spremna pomoći samo s 390 milijuna kuna.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara