Jurjević pozvao poduzetnike za potporu SDP-u u sastavljanju splitske vlasti

Predsjednik splitskog SDPa Marin Jurjević na današnjoj konferenciji za novinare pozvao je Željka Jerkova, nositelja Nezavisne liste splitskih poduzetnika, da sa svoja četiri vijećnika pruži potporu koaliciji SDPHNSHSSHSU u sastavljanju nove gradske vlasti u Splitu. L

Poručio je da bi i poduzetnici o kojima ovisi raspored snaga u splitskom Gradskom vijeću trebali sudjelovati u radu Poglavarstva jer ih na to obvezuje 15-postotna potpora birača.

"Naša koalicija ima jednak program kao i poduzetnici, pa ne vidimo zašto oni ne bi podržali najjaču listu s deset vijećnika, koja je spremna udovoljiti svim njihovim zahtjevima", rekao je Jurjević, dodavši kako razumije zašto poduzetnici zaziru od ideoloških podjela i sklapanja poslijeizbornih koalicija, ali da bi i oni trebali shvatiti da živimo u političkom društvu. Ne želimo ih dovesti u situaciju, kazao je Jurjević, da se moraju ideološki opredjeljivati između SDP-a i HDZ-a, nego ih pozivamo da podupru najjaču listu, kako bi zajedničkim snagama radili na dobrobit grada.

Predsjednici splitskog HNS-a i HSS-a Joško Dvornik i Željko Sikirica pozvali su također Jerkova da dade potporu njihovoj kaoaliciji jer je to, kako su istaknuli, posve prirodno, dok je Miljenko Boban iz HSU-a izazio nadu da će poduzetnici u konačnici podržati tu koaliciju predvođenu SDP-om, jer, kada je u pitanju dobrobit grada, stranačka pripadnost nije presudna.

Jerkov je jučer na konferenciji za novinare izjavio kako oni ne žele koalirati s drugim strankama, nego će samo poduprijeti dobre projekte i sposobne ljude.

(Hina) xmerc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara