Juščenko doputovao u kliniku u Beču: "Osjećam se bolje"

Juščenko doputovao u kliniku u Beču: "Osjećam se bolje"

OPORBENI kandidat na ukrajinskim predsjedničkim izborima Viktor Juščenko rekao je novinarima u bečkoj klinici Rudolfinerhaus, kamo je doputovao u petak navečer, da se osjeća bolje.

"Osjećam se bolje", rekao je novinarima u privatnoj klinici u sjevernom dijelu austrijske prijestolnice.

"Donio sam analize i pokazat ću ih liječnicima. Trebao bih ostati (u Beču) dva dana", dodao je.

Pedesetogodišnji Juščenko je u rujnu na početku predsjedničke kampanje obolio od nepoznate bolesti od koje mu je koža lica u kratkom vremenu postala podbuhla, crvena i izbrazdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik s bečke klinke, koji je liječio ukrajinskog oporbenog čelnika, rekao je ovoga tjedna da je nad Juščenkom tijekom predsjedničke kampanje izvršen pokušaj ubojstva trovanjem.

"Sad sa sigurnošću možemo reći koja je tvar uzrokovala njegovu bolest", rekao je tada dr. Nikolai Korpan. Dodao je da su Juščenka otrovale osobe koje su imale jasnu namjeru. Upitan je li to za cilj imalo ubiti ga, liječnik je odgovorio potvrdno. "Da, naravno", rekao je.

Kasnije je izjavio da su ga vlasti pokušale otrovati s nekom kemikalijom, putem hrane, pića ili injekcije.

Prošlog petka je Vrhovni sud Ukrajine poništio drugi krug izbora za predsjednika države, uz objašnjenje da je bilo neregularno, te je odlučeno da se drugi krug predsjedničkih izbora ponovi 26. prosinca. Juščenkov protukandidat je premijer Viktor Janukovič.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara