Južna Koreja izrazila svoje saučešće obiteljima žrtava masakra na Virginia Tech sveučilištu

MINISTARSTVO vanjskih poslova Južne Koreje izrazilo je danas svoje saučešće zbog masakra na američkom sveučilištu Virginia Tech, nakon što je otkriveno da je ubojica bio Južnokoreanac.

Ministar vanjskih poslova Južne Koreje Cho Byung-je obavijestio je medije kako je ubojica sa sveučilišta, Cho Seung-hui, živio u SAD-u još otkad je bio dječak, javlja Associated Press.

"Ne mogu opisati koliko smo šokirani ovim događajem. Ovim putem želim izraziti naše najdublje saučešće žrtvama, njihovim obiteljima i cijelom američkom narodu", rekao je južnokorejski ministar i dodao kako se nada da ovaj masakr neće potaknuti međurasne predrasude ili sukobe.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Cho Hee-yong potvrdio je da su južnokorejski diplomati otputovali na mjesto masakra kako bi izrazili saučešće.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap javlja kako je ubojica otputovao u SAD dok je još bio u osnovnoj školi i tamo imao stalno prebivalište, ali je zadržao državljanstvo Južne Koreje.

Prije nego je identitet ubojice potvrđen, predsjednik Južne Koreje, Roh Moo-hyun naredio je diplomatima da se pobrinu za južnokorejskog studenta koji je ozlijeđen u masakru i tražio potvrdu je li još koji državljanin Južne Koreje stradao u napadu, priopćio je danas predsjednikov ured.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara