Južna Koreja zaustavila kritiziranje Sjeverne Koreje u medijima

Južna Koreja zaustavila kritiziranje Sjeverne Koreje u medijima
Foto: Hina/EPA
 
MINISTARSTVO obrane Južne Koreje objavilo je danas kako je zaustavljeno propagandno emitiranje na granici sa Sjevernom Korejom kako bi se stvorila mirna atmosferu uoči prvog međukorejskog summita u ovom desetljeću, a koji će se održati u petak, prenosi Reuters.
 
I Sjeverna Koreja emitira svoje propagandne emisije na granici, no dužnosnik ministarstva obrane kazao je kako ne može potvrditi da je i Sjever prestao s emitiranjem.
 
U veljači je Sjeverna Koreja smanjila obujam svoje granične propagande nakon svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji.
 
"Nadamo se da će ova odluka dovesti do toga da obje zemlje zaustave međusobnu kritiku i propagandu te doprinesu stvaranju mira i novog početka", poručili su u ponedjeljak iz južnokorejskog ministarstva obrane.
 
Nisu pojasnili hoće li se emitiranje nastaviti nakon summita
 
Nisu pojasnili hoće li se emitiranje nastaviti nakon ovotjednog summita između južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una.
 
Prvi put u više od dvije godine južnokorejske emisije, koje uključuju mješavinu vijesti, južnokorejsku pop glazbu i kritiku sjevernokorejskog režima, danas su zaustavljene.
 
Sjeverna Koreja je u subotu priopćila kako je suspendirala nuklearne i raketne testove i zatvorila poligon za testiranje.
 
Američki predsjednik Donald Trump, koji bi se uskoro trebao sastati s Kim Jong-unom, pozdravio je najavu, ali je upozorio da je potreban veći napredak. "Daleko smo od zaključka o Sjevernoj Koreji, možda će stvari funkcionirati, a možda neće - vrijeme će pokazati", poručio je Trump na Twitteru.
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara