Kacin: Postupci Slovenije i Italije oko zone "usklađeni"

PREDSJEDNIK vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Jeljko Kacin izjavio je u petak da su postupci Slovenije i Italije na današnjem sastanku u Bruxellesu oko sporne hrvatske ekološkoribolovne zone u Jadranu "usklađeni".

"Naši su koraci usklađeni, onako kako je i primjereno za države koje su članice Europske unije", prenijela je agencija STA Kacinove riječi izrečene nakon današnjeg sastanka vanjskopolitičkog odbora, na kojemu je bilo govora o hrvatskoj zoni i jučerašnjoj odluci Hrvatskog sabora da odgodi njenu primjenu.

Kacin je rekao da su talijanski i slovenski državni tajnici u ministarstvima vanjskih poslova Roberto Antonione i Andrej Logau u Bruxelles na današnji sastanak s hrvatskim predstavnikom Biščevićem i predstavnikom Europske komisije Leighom otputovali "zajedno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta donio je na zatvorenoj sjednici u petak zaključke u vezi s jučerašnjom odlukom Hrvatskog sabora, a oni praktički navode na zaključak da odluka ne zadovoljava u potpunosti slovenska očekivanja nego je samo prvi korak i da Slovenija očekuje nove korake još prije sastanka Vijeća ministara EU na kojemu će se odlučivati o hrvatskoj kandidaturi.(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara