Kad je Popijač zadnji put bio u trgovini? "Hrana neće poskupljivati!"

Foto: Davor Pongračić / Cropix

"TRENUTNO nema osnove za poskupljenje robe široke potrošnje", izjavio je jutros ministar gospodarstva Đuro Popijač, i to nakon viših cijena cijelog niza prehrambenih proizvoda koji su u zadnjih tjedan dana šokirali građane.

Popijač je poručio kako bi tržište "trebalo odraditi svoje", odnosno da zbog trenutne cijene energenata ne bi smjelo biti poskupljenja hrane. Popijačevo "ne bi smjelo" u praksi izgleda nešto drugačije: cijene nekontrolirano divljaju, a iz velikih trgovačkih lanaca se nitko ne oglašava jer su previše zauzeti mijenjanjem markica s cijenama.

Današnja presica i maglovita Popijačeva objašnjenja samo su nastavak prošlotjednog gafa kad je skrivao točan broj nezaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se onda pozivao na grafikone mjesto na stvarne brojke, tako sada tumači da energenti priječe više cijene hrane, iste one koja je svakim danom sve skuplja. Popijač očito treba šaptača za cijene kruha i mlijeka, kao što je  ministar Milinović iz saborske klupe premijerki nedavno dojavio cijenu goriva!  Ministar, jednostavnije rečeno, očito dugo nije bio u trgovini.

Osim načelnih ekonomskih fraza o poskupljenju hrane,  danas je šturo govorio i o nedavnom sastanku s vodećim ljudima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poručio da je potrebna veća motiviranost nezaposlenih da uđu u svijet rada i da bi trebalo uvesti učinkovitije programe prekvalifikacije.

Kao jedan od jačih aduta u borbi protiv nezaposlenosti, Popijač je predstavio Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za kojega se planira izdvojiti oko 400 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara