Kada pričaju o gospodarstvu Hrvatske sve im smiješno

Kada pričaju o gospodarstvu Hrvatske sve im smiješno

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

PREMIJERKA Jadranka Kosor održala je danas u Banskim dvorima konferenciju za novinare na temu skorog održavanja "Međunarodnog investicijskog foruma – Invest in Croatia". U prisustvu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića kao i predsjednika Udruge poslodavaca Davora Majetića te potpredsjednika Vlade zaduženog za investicije Domagoja Miloševića, Kosor se pohvalila sjajnim rezultatima u gospodarstvu.

Kosor: Mi imamo rezulate

"Mi imamo rezultate pa mogu reći da se u ovom trenutku u različitima fazama realiziraju investicije u vrijednosti od 20 milijardi kuna", naglasila je Kosor u svojoj pet-minutnoj najavi svojih sugovornika. Kosor je najavila da će to "Invest in Croatia" biti najveći događaj te vrste u Hrvatskoj jer imaju slatke probleme gdje smjestiti sve zainteresirane. Kosor kaže kako je će cijeli ekonomski skup biti u cilju odašiljanja poruke o pozitivnoj gospodarskoj klimi u Hrvata.

"Vrlo intenzivno smo radili u posljednje dvije godine na jačanju gospodarstva Hrvatske i izlasku  Hrvatske iz krize te posebno na privlačenju investicija", rekla je Kosor dodajući da su puno napravili u uklanjanju prepreka za investiranje. Kosor je pohvalila i konsolidiranjem državnih tvrtki poput HEP-a.

Vidošević: Bitan je geografski pložaj

Najdugovječniji direktor neke asocijacije u Hrvatskoj, Nadan Vidošević, čelnik Hrvatske gospodarske komore rekao je kako je Hrvatska zapravo nezaobilazni akter u trgovini Kine i Indije u Zapadu. Glavni razlog tome je zemljopisni položaj jer se Hrvatska i matematički nalazi u centru Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić složio se kako će skup u Zagrebu biti do sada najveći što se tiče gospodarskog potencijala.

"Nadamo se da ćemo uspjeti prodati Hrvatsku kao povoljnu zemlju za ulaganje", rekao je Majetić dok je potpredsjednik Milošević naglasio da se jedino Vlada Jadranke Kosor sustavno bavi investicijama.

Milošević: Vidošević je u pravu, geografija je bitna

"Vidošević je to napomenuo, a ja to ne mogu dovoljno naglasiti jer razgovoram u zadnjih devet mjeseci vrlo intezivno s domaćim i stranim ulagačima koliko je naš geografskim položaj značajan", rekao je Milošević dodajući da se dosta radilo u uklanjanju prepreka za ulaganje a za rast klime ulaganja bit će zaslužan i datum ulaska Hrvatske u EU. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara