VIDEO Kadirov: Homoseksualci su sotone, to nisu ljudi, vodite ih u Kanadu

VIDEO Kadirov: Homoseksualci su sotone, to nisu ljudi, vodite ih u Kanadu
Screenshot: YouTube/HBO Real Sports
 
ČEČENSKI predsjednik Ramzan Kadirov izjavio je u razgovoru za HBO da u toj državi nema homoseksualaca, a ako su se "neki slučajno provukli, treba ih poslati u Kanadu i tako pročistiti čečensku krv".
 
David Scott iz emisije HBO Real Sports upitao je 40-godišnjeg čečenskog vođu: "Želim vas upitati o navodima o otmicama i mučenju gay muškaraca u državi. Gospodine predsjedniče, što imate za reći o tome?"
 
Kadirov je odgovorio: "To su gluposti. Kod nas nema takvih ljudi. Mi nemamo homoseksualaca. Ako su se neki slučajno provukli kroz mrežu, vodite ih daleko od nas. Da pročistite našu krv, ako ih ovdje ima, odvedite ih".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Kunem se da ću srušiti svijet na koljena i pritegnuti ga straga"
 
Scott nije popuštao, već je nastavio s pitanjem: "Ali, zar vas ne zabrinjavaju navodi o mladim muškarcima koje muče danima?", na što je bijesni Kadirov rekao:
 
"Oni su sotone. Oni su na prodaju. Oni nisu ljudi. Bog ih prokleo zbog toga za što nas optužuju. Za to će morati odgovarati Svemogućem". Dodao je i da se zaklinje da će "srušiti svijet na koljena i pritegnuti ga straga".
 
Kanada je oštro osudila Čečeniju zbog navoda o mučenju i ubojstvima homoseksualaca, a protiv države je podignuta i optužnica za genocid na Međunarodnom kaznenom sudu. Kadirov od samog početka poriče sve optužbe navodeći da u "Čečeniji nema gay ljudi, a ako ima, rodbina će se pobrinuti da ih više ne bude". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara