Kajin: Današnje smjene na HRT-u samo su prve u nizu

Tekst: Z.J.
Foto: Davor Pongračić/ Cropix

KANDIDAT za mjesto predsjednika Hrvatske, Damir Kajin, razrješenje dužnosti gospodina Sutlića s mjesta ravnatelja HRT je komentirao kao "mali korak za vjerodostojnost HRT-a, ali velik korak u sređivanju stanja na HRT-u". Kajin je dodao kako je razrješenje dužnosti ravnatelja HRT-a došlo prije nego je na dnevni red Općinskoga suda u Pazinu došla tužba Hrvatske radiotelevizije protiv Damira Kajina zbog nanošenja duševne boli. Kako nam je ispričao predsjednički kandidat IDS-a, radi se o izjavi koju je izrekao u Saboru u travnju ove godine u kojoj tvrdi da se "na HRT-u može kupiti svaka druga emisija".

Ravnateljstvo HRT-a je nakon toga zatražilo Kajina da im dostavi dokaze o svojim saznanjima. On to nije napravio pa je Ravnateljstvo protiv njega podiglo tužbu na Općinskom sudu u Zagrebu zbog kako kaže Kajin "nanošenja duševnih boli" kojom od njega traži odštetu od 110.000 kuna.

Predsjednički kandidat Damir Kajin je zaključio da smjenu Vanje Sutlića treba podržati te da se nada "da je ovo samo jedna u nizu smjena koje će uslijediti na HRT-u".

Pusić: Sutlićeva smjena očekivana

Predsjednički kandidat SDP-a, Ivo Josipović, smjenu Vanje Sutlića ocijenio kroz stanje u kojem se HRT nalazi te je naglasio da je situacija na nacionalnoj televiziji ozbiljna, te da postoje problemi na programskom, ali i poslovnom nivou. Profesor Josipović je naglasio da se nada da će se na efikasan način razriješiti situacija na HRT.

Predsjednička kandidatkinja HNS-a, profesorica Vesna Pusić je naglasila da je bilo za očekivati da će se smjena Vanje Sutlića dogoditi "s obzirom na klimu koja je vladala HRT-om u posljednje vrijeme". Profeosrica Pusić je naglasila da će se stanje na HRT-u promijeniti ako smjena Vanje Sutlića ne ostane smjena samo jednoga čovjeka, već ako ona bude značila i okretanje novoj programskoj politici i prekid s dosadašnjom, koja "očito nije bila uspješna".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara