Kajin: Za drakonsku kaznu je kriva Tuđmanova vlast, dozvolili su palež kuća i ubojstvo staraca

Kajin: Za drakonsku kaznu je kriva Tuđmanova vlast, dozvolili su palež kuća i ubojstvo staraca

Foto: Index

SABORSKI zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare rekao da za presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nije kriv bivši predsjednik Stjepan Mesić, kako neki žele predstaviti, već vlast Franje Tuđmana.

Objasnio je i zašto je HDZ-ova vlast iz 90-ih godina kriva za presudu. "Pa zato zato jer je dopustila da se zapali 22.000 zgrada poslije Oluje", kazao je Kajin i dodao da je takozvana Krajina gorjela mjesecima poslije 8. kolovoza 1995. godine, a sve u cilju da se srpsko stanovništvo ne vrati, piše Regional Express. 

"Tuđmanova vlast je kriva zbog likvidacije 600 staraca"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vlast Franje Tuđmana je kriva i zato što se nakon Oluje likvidiralo 600 starica i staraca koji nikome nisu mogli nauditi, a taj zločin još nije procesuiran", rekao je danas vrlo izravno IDS-ov zastupnik. Tvrdi da je za presudu kriv Tuđman i zato što njegovi ministri nisu Gotovini 1998. godine dopustili da da iskaz haškim istražiteljima.

"Gotovini su izabrali obranu koja je imala cilj 'pelješiti' državni proračun umjesto braniti generala", kazao je Kajin i iznio podatak da je Hrvatska od 1997. godine do danas na obrane generala izdvojila 100 milijuna dolara. Odbacio je napade i na bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zato što je Haškom sudu dao transkripte s Brijunskog sastanka.

"'Trabanti' HDZ-a prozivaju Mesića"

"Braniteljske udruge koje pozivaju bivšeg predsjednika Mesića zbog 'dostave' transkripata Haagu su najobičniji 'trabanti' HDZ-a", kazao je Kajin te dodao kako svi znaju da je te udruge stvorio HDZ pa je razumljivo da "okreću pilu naopako". "Za ovakvu drakonsku kaznu nije kriv Mesić nego vlast Franje Tuđmana", rekao je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara