Bernardić: SDP će glasati ZA Istanbulsku konvenciju

Bernardić: SDP će glasati ZA Istanbulsku konvenciju

Foto: SDP

DAVOR BERNARDIĆ na press konferenciji rekao je da će SDP, kao odgovorna stranka, glasati za Istanbulsku konvenciju. "Mi nismo htjeli dopustiti nikakvo iskrivljavanje niti krivu interpretaciju Istanbulske. Na ovaj način koji je predložila vlada će se prihvatiti u cijelosti. Donijeli smo stav oko toga, i taj je da prihvaćamo i da ćemo glasati ZA. Niti jedan član SDP-a nije bio protiv Istanbulske. Narodu se serviraju lažne informacije.

Iako je prethodno najavio da SDP neće biti za ratifikaciju Konvencije uz bilo kakve rezerve i ograde, Bernardić je na konferenciji za novinare poručio da će SDP ipak ratificirati konvenciju jer integralni tekst konvencije ostaje i izjava ga ni na koji način ne mijenja.

"Izjava uz konvenciju koja je danas prihvaćena na Vladi  beskorisni je komad papira, pamflet bez značaja i očajnički pokušaj koji za cilj ima samo jedno, a to je vratiti izgubljeno povjerenje dijela HDZ-ovih birača i članova stranke koji su vodstvu okrenuli leđa", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je proteklih dana isticao da neće glasati za Istanbulsku konvenciju u slučaju da vladajući dodaju bilo kakvu formulaciju ili izjavu na postojeću Istanbulsku konvenciju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara