"Kako sam u Hrvatskoj platio 13.500 kuna za surfanje internetom"

MARK FRARY, slobodni novinar koji je specijaliziran za financije, u današnjem izdanju uglednog Timesa opisao je dogodovštinu kada ga je nakon posjete Hrvatskoj, dočekao račun za mobitel u vrijednosti od 1.500 funti (oko 13.500 kuna)!

Kako kaže Frary često je na poslovnim putovanjima i njegovi račun za mobilno telefoniranje, kao i surfanje internetom preko mobilne mreže, obično su vrlo visoki, no nakon posljednjeg putovanja ostao je zgrožen iznosom koji ga je dočekao na kraju mjeseca.

Nevjerojatno skupa cijena

"Cijena po kojoj sam skidao podatke preko mobilnog telefona bila je nevjerojatno skupa. Tako da sam za nekoliko sati interneta, koji je bio neophodan za moj posao, skupio popriličan račun", piše Frary u današnjem Timesu dodajući kako je ostvario oko 50 megabajta prometa.

Kako kaže, kada se vratio u Veliku Britaniju, raspitao se kako je moguće da je cijena tako visoka. Ubrzo je otkrio da ga njegov operater "O2" nije obavijestio o posebnim pogodnostima i tarifama koje postoje unutar Europske unije. Međutim, rezimira Frary, ni to mu ne bi pomoglo budući da Hrvatska još nije u Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Progutati" račun

"Ako radite za veliku kompaniju, takav račun zasigurno bi zaintrigirao odgovorne u financijskom odjelu, no na koncu bi vjerojatno prošao. No, budući da sam slobodni novinar, mislim da su ću ovaj račun morati jednostavno progutati", zaključuje Frary.

Naime, Frary objašnjava kako se uskoro očekuje akcija EU prema zemljama članicama koja bi trebala  natjerati mobilne operatere diljem Unije na smanjivanje cijena koje naplaćuju za pozive prema drugim mobilnim mrežama. Prema tom prijedlogu, rezanjem troškova mobilnih razgovora potrošači bi mogli uštedjeti oko 70 posto iznosa koji trenutno troše na mobilno komuniciranje.

I.Ć.
Foto: markfrary.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara