Kakvo nas vrijeme čeka? Temperature idu na 17-18 stupnjeva

Kakvo nas vrijeme čeka? Temperature idu na 17-18 stupnjeva
Foto: 123rf, DHMZ

KAKVO nas vrijeme čeka danas i ovog tjedna? Sunčano i toplo, posebno prvih par dana u tjednu, a temperature će biti i više od 17 stupnjeva. Već ujutro oko 8-9 temperature su na moru bile 10-ak stupnjeva, a ponegdje će tijekom dana ići i do 18 stupnjeva, lokalno je moguć i koji stupanj više.

Prema DHMZ-u, danas tijekom dana bit će sunčano, vjetar slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre moguće i malo viša, objavio je DHMZ.

Istočna Hrvatska
Pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 12 do 16 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 12 do 16 °C.
Gorski kotar i Lika
Pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od -6 do -2, najviša dnevna od 11 do 15 °C.
Istra
Pretežno sunčano, ponegdje uz malu naoblaku. Vidljivost na moru mjestimice smanjena zbog sumaglice ili magle. Puhat će slab vjetar, uglavnom sjeverozapadnjak i bura, od sredine dana jugozapadnjak i zapadnjak, a navečer i u noći će zapuhati slabo jugo i južni vjetar. More će biti malo valovito. Temperatura zraka bit će uglavnom od 14 do 18 °C.
Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano, mjestimice moguća magla, uglavnom ujutro. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 2 do 6, najviša dnevna od 14 do 17 °C.
Dalmacija
Pretežno sunčano, mjestimice moguća magla, uglavnom ujutro. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 3 do 8, najviša dnevna od 14 do 17 °C.

I sutra toplo

Sutra se očekuje pretežno vedro, ujutro mjestimice uz maglu. Vjetar slab, ponegdje do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0 u unutrašnjosti, te od 4 do 9 na Jadranu. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

Krajem tjedna blagi pad temperature

Pod utjecajem polja visokog tlaka zraka, vremenske će prilike idućih dana biti stabilne. Bit će sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar će uglavnom biti slab, od srijede na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene, dani u većini predjela topliji nego što je uobičajeno krajem veljače, ali jutra na kopnu i dalje hladna s mrazom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara